Сайтове за запознанства - супермаркет за любов
Сайтове за запознанства - супермаркет за любов / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

Сайтовете за запознанства са запазена територия за работохолици и хората, които нямат време за "жива комуникация", обясниха американски психолози.

Съвременният ритъм на живот не оставя много време за срещи и нови запознанства. За това, според последните проучвания, сайтовете за запознанства са се напълнили със заети с работата си хора, които няма къде другаде да срещнат втората си половинка.

Специалистите обаче са скептични относно вероятността наистина да срещнете подходящия човек в мрежата, предава БГНЕС. Учените, ръководени от професора по психология Ели Финкел от Северозападния университет в САЩ, установиха, че сериозна връзка или брак в резултат на онлайн запознанство е много по-малко вероятно да се случи, отколкото при запознанство и разговор очи в очи.

Първият проблем е, че когато гледате профила на някого, не оставате с реална представа как изглежда и какъв човек е той.

Вторият проблем, според експертите, е прекалено многото хора, които има в подобни сайтове. За това учените нарекли сайтовете новият "супермаркет за любов", където човек има огромен избор, но често взема погрешно решение.