/ ThinkStock/Getty Images
Гръцки студент в Шотландия реши да се прибере у дома с велосипед, след като полетите бях отлагани многократно заради Ковид-19 и го постигна за 48 дена, съобщи ЮПИ.

Клеон Пападимитриу, който учи в Абърдийн, каза, че се е опитал да си купи самолетен билет до Атина три пъти в края на март. Всеки път обаче полетът бил отменян заради пандемията.

Затова, след като се посъветвал с приятели и със семейството си, си купил велосипед и тръгнал на път.

Разстоянието от Великобритания до Гърция е 3500 км. Клеон си направил страница в Инстаграм, за да може желаещите да следят напредъка му. Заредил се с хляб и консерви и потеглил. Изминавал от 50 до 120 км дневно през Холандия, Германия, Австрия, Италия.

От източния италиански бряг се качил на кораб до гръцкото пристанище Патрас. Оттам отново потеглил с велосипеда. Така стигнал до Атина.

"Чак сега ми става ясно, колко голямо постижение е това. Научих много неща за себе си, за възможностите си, за силните и слабите ми страни. Надявам се пътуването ми да вдъхнови поне един човек да излезе от зоната на удобството и да опита нещо ново, нещо значимо", каза Пападимитриу.
БТА