Британският певец Роби Уилямс ще пее на откриването на Световното първенство по футбол в Русия, съобщи Контактмюзик.

Поп звездата ще участва в празненствата, предшестващи първия мач от футболната надпревара. Той ще е между домакина Русия и Саудитска Арабия. Футболистите на двете държави ще играят на олимпийския стадион "Лужники" в Москва в четвъртък.

Освен че ще изпълни най-големите си хитове, Роби Уилямс ще изпее и дует с руското сопрано Аида Гарифулина.

Какво трябва да знаят запалянковците за Мондиал 2018

"Толкова съм щастлив и развълнуван да се завърна в Русия за такава уникална изява", каза Уилямс. "Правил съм много неща в кариерата си, но да открия световното първенство по футбол пред 80 хиляди футболни фенове на стадиона и милиони пред телевизионните екрани по целия свят, е сбъдната детска мечта", заяви той.

Шампионският трофей за Мондиал 2018 вече е в Москва (ВИДЕО/СНИМКИ)

Роби Уилямс е голям почитател на футбола и заклет привърженик на футболния клуб "Порт Вейл", отбор от родния град на певеца Стоук он Трент.
 

Топката за първия мач от Мондиала беше в Космоса

Изпълнителят на песента Party Like a Russian е и сред основателите на инициативата "Сокър ейд", която организира благотворителни мачове в помощ на футбола, в които едни срещу други играят футболни легенди и знаменитости. Последната футболна среща от поредицата "Англия срещу останалия свят" се проведе на стадиона на "Манчестър Юнайтед" - "Олд Трафорд", на 10 юни. В нея взеха участие лекоатлетите Юсейн Болт и Мо Фара, и певецът Оли Мърс.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА