Мъжете с огнени коси като британския принц Хари са по-добри любовници
Мъжете с огнени коси като британския принц Хари са по-добри любовници / Gulliver/Getty Images
Мъжете с "огнени" коси като британския принц Хари и сънародника му, певеца и автор на песни Ед Шийран, са по-добри любовници. Няколко проучвания потвърждават този факт, пише в. "Дейли стар".

Вижте как изглеждат най-желаните партньори за мъжете и жените
 
Допитване, направено във Великобритания, показва, че откакто изгря звездата на Ед Шийран, един на петима червенокоси мъже се радва на по-голямо внимание от страна на дамите.

секс
ThinkStock/Getty Images

Същото проучване установи, че най-привлекателен сред рижавокосите мъже е принц Хари, следван от актьорите Юън Макгрегър и Деймиън Луис.

Мъжката прическа, която отблъсква жените
 
Няколко научни изследвания също подкрепят тезата за сексуалното превъзходство на червенокосите.Гените MC1R, отговорни за червения цвят на косата, играят роля в други физически характеристики, които правят рижавите мъже шампиони в леглото.
 Въпросните гени правят носителите си по-чувствителни на допир в сравнение с представителите и на двата пола с рус или кестеняв цвят на косата.

Тайната на мъжката привлекателност
 
Хората с червени коси освен това реагират по-бързо на температурни промени и имат по-висок праг на болка. Заради повишената им чувствителност за червенокосите индивиди е по-лесно да получават оргазъм.
Проучване на специалисти от университета на Хамбург, Германия, установи, че червенокосите мъже са по-активни сексуално от блондините и брюнетите, независимо дали са необвързани или имат сериозна партньорка.

Вижте първия календар с голи червенокоси мъже (СНИМКИ)
 
Индивидите с "огнени" коси освен това отделят специфични феромони, които им помагат по-лесно да привличат потенциални партньори.
 
В интернет дори има форуми, посветени на привлекателния аромат на мускус, излъчван от червенокосите хора.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА