Червенокосите дами са ненаситни за секс
Червенокосите дами са ненаситни за секс / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Червенокосите жени правят най-много секс, показва проучване, направено от професор Вернер Хабермел, сексолог от Хамбург. В анкетата са участвали стотина германки с различен цвят на косата - брюнетки, блондинки, червенокоси.

Очевидно има няколко причини за този резултат, казва германският сексолог. Червената коса е рядкост, тя е по-жизнена, цветът е провокативен и по-възбуждащ от всеки друг цвят и подсъзнателно припомня на младост и плодовитост. Това, което е най-хубавото от всичко е, че цветът привлича партньора, а не генетиката, така че жената може да използва посочените аргументи и ако иска може да се възползва само с едно боядисване, казва още ученият.

Изследването е показало още, че огнените червенокоски наистина са достигнали тази репутация, предава БГНЕС. Сексуалният живот на червенокосите очевидно е по-активен, отколкото на останалите жени. Те имат повече партньори и по-чести от средно приетото сексуални отношения, подчертава Хамбермел. Според него жените, които си боядисват косата в червено, изпращат сигнали за търсене на партньор.

"Всяка жена, която има стабилна връзка и реши да си боядиса косата в червено, иска да даде знак на партньора си, че е нещастна и че ще потърси нещо по-добър", добавя още ученият. Психоложката Кристине Буман от своя страна смята, че това не е проблем на жената, а проблем в мъжкото привличане. "Червеният цвят е символ на страстта и когато мъжете видят червенокоска мислят, че се срещат с жена, с която няма да имат проблеми в секса", уточнява Кристине.