Рапърът Дрейк иска да се върне към актьорството
Рапърът Дрейк иска да се върне към актьорството / снимка: Guliver/Getty Images

Канадският рапър Дрейк е отправил призив към филмови режисьори да му изпращат сценарии за потенциална роля в киното, тъй като има огромно желание да се завърне към актьорските си корени, съобщи Контактмюзик.

Дрейк, истинското име на когото е Обри Греъм, започва кариерата си в шоубизнеса като част от актьорския състав на дългогодишния тийн сериал „Деграси: Следващото поколение”, в който се е снимала и канадската актриса от български произход Нина Добрев. В телевизионната поредица Греъм играе баскетболната надежда Джими Брукс от 2001 до 2009 г.

Впоследствие Дрейк се фокусира върху музиката. Киното не е чуждо на рапъра - има малка „гласова” роля в анимацията „Ледена епоха: Континентален дрейф” (2009) и участие в „Новинарят 2: Легендата продължава” (2012). Сега обаче Дрейк има силно желание да тества актьорските си умения като звезда на филм.

„С нетърпение очаквам да се завърна към актьорството. Никой не ми е предлагал съществена роля и макар музиката да е основното ми занимание, с удоволствие бих се снимал в киното. Актьорството беше част от предишния ми живот и ще бъде интересно да го изживея отново”, споделя Дрейк в интервю за сп. „W”.

Източник: БТА