Путин нарисува картина, която ще продаде за благотворителност
Путин нарисува картина, която ще продаде за благотворителност / снимка: БГНЕС

Руският премиер Владимир Путин разкри нов аспект от своя характер. Той нарисува картина, представляваща зимен пейзаж, който смята да продаде с благотворителна цел.

Картината на снеговалеж, видян през прозореца, бе показана на журналисти в неговия роден град Санкт Петербург и е подготвена да бъде продадена, а парите от нея да отидат за благотворителност.

За да е сигурен потенциалният купувач, че дава парите си за картина, рисувана именно от Путин, той е написал с големи букви името си в горния й край. Платното ще бъде изложено в събота на специален благотворителен търг заедно с картини на други руски знаменитости с начална цена 20 000 рубли, съобщи неговият организатор Игор Гаврюшкин.

"Доколкото знам това е вторият път, когато Путин хваща четка. Нарисува я за 20 минути", каза той. След това професионален художник е усъвършенствал детайлите, обясни организаторът и добави, че картината не е лоша. Крайната цена, на която ще бъде продадено това произведение по всяка вероятност ще бъде доста под началната цена.