/ Gulliver/Getty Images
Три нови снимки на британската херцогиня на Кембридж Кейт бяха разпространени от двореца Кенсингтън за 40-ия й рожден ден, съобщи Ройтерс.

БТА

Портретите са заснети от италианския моден фотограф Паоло Роверси. Те ще бъдат представени в британски градове през годината, преди да бъдат включени в постоянната колекция на Националната портретна галерия, на която Кейт е патрон.

Кейт Мидълтън на 40: Най-обичаната жена след принцеса Даяна (ГАЛЕРИЯ)

На една от снимките Кейт е в профил в бяла рокля, наподобяваща булчинска, като ръката й е поставена така, че да се вижда годежният й пръстен, принадлежал на майката на принц Уилям - принцеса Даяна.На втората - единствената цветна, е в червена рокля и гледа към камерата широко усмихната. На третата е с бяла блуза и отново се усмихва. Трите снимки са с неутрален фон. Направени са през ноември миналата година в ботаническите градини "Кю" в Западен Лондон.

Модна икона: Изчислиха колко пари е похарчила Кейт за тоалети през 2021

Кейт влезе в британското кралско семейство през 2011 г., когато се омъжи за принц Уилям, втори по линията за наследяване на престола. Тя се утвърди като много надежден негов представител след бурното заминаване на принц Хари и съпругата му Меган за САЩ и отказа им да изпълняват повече каквито и да било обществени задължения в него.

БТА

В началото гледаха на Кейт отвисоко, защото не беше аристократка по рождение, но сега вече е усмихващата се майка на три деца, която остава все така елегантна и може да утешава родители в детска болница или да свири на пиано на концерт за Коледа по телевизията, пише Асошиейтед прес. В трудна година за династията заради смъртта на принц Филип и скандала с принц Андрю съпругата на принц Уилям спечели похвали за отдадеността си на каузи като ранното обучение на децата, на изкуството и музиката. Благотворителните организации, на които е патрон, я хвалят за желанието, с което лично участва в работата им.

БТА

Проучване на общественото мнение показва, че принц Уилям и Кейт сега са най-популярните представители на кралското семейство след Елизабет Втора.

Кейт ще отпразнува годишнината си днес само с роднини и близки приятели заради пандемията от COVID-19.
БТА