Дали сме по-скоро верни или сме по-склонни да изневерим?
Дали сме по-скоро верни или сме по-склонни да изневерим? / ThinkStock/Getty Images
Дали сме по-скоро верни или сме по-склонни да изневерим? За да преценим към кой "лагер" спадаме самите ние или потенциален партньор, е достатъчно да хвърлим поглед към ръцете, пише в. "Дейли стар", позовавайки се на резултатите от британско проучване.

Вижте кои половинки са склонни към кръшкане

Издайник на кръшкачите се оказва техният показалец, според изследователи от университетите на Оксфорд и Нортумбрия.
Авторите на проучването разделят мъжете и жените на две основни групи. Към едната спадат индивидите, които предпочитат дълготрайна любов, докато към другата се числят склонните към краткосрочни флиртове.

За целите на изследването специалистите са анализирали данни за 1314 мъже и жени и са отчели съотношението между дължината на показалеца и безименния пръст.

Седем признака, че партньорът ви изневерява

Изследователите са установили, че индивидите и от двата пола с по-къс показалец в сравнение с безименния пръст са по-склонни към изневяра.
Хората, при които дължината на показалеца и безименния пръст е приблизително еднаква, са по-верни и предпочитат дълготрайните връзки. Размерът на пръстите зависи от степента на излагане на хормона тестостерон в майчината утроба, обясняват учените.

Жени признават какво в мъжете им ги кара да изневеряват

"Човешкото поведение се влияе от редица фактори. Вътреутробното развитие също може да окаже ефект, макар и едва доловим, върху нещо толкова сложно като сексуалните отношения", казва Робин Дънбар от изследователския екип. 

Още за склонността към изневяра:

Вижте основната причина, която кара хората да изневеряват

Защо мъжът и жената обичат различно и кой изневерява повече?


Четири признака, които издават кръшкачите

Жените най-често изневеряват с приятели, а мъжете - с колежки

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook
БТА