Пожарникари спасиха папагали, викали Помощ и „Пожар“
Пожарникари спасиха папагали, викали Помощ и „Пожар“ / Thinkstock/Getty Images

За огромна изненада на пожарникари, отзовали се на човешки викове "помощ" и "пожар", в горяща къща били намерени само два папагала, пише в. "Дейли стар".

Умните птици били спасени, след като започнали да зоват за помощ и пожарникарите помислили, че в обхванатата от пламъци сграда в Айдахо, САЩ, има хора. Когато проникнали в горящата къща, огнеборците установили, че вътре няма никого, освен двата папагала. Изплашените птици надавали толкова силни викове "пожар" и "помощ", че спасителите помислили, че вътре има няколко човека.

В къщата не били открити хора. Полицията разследва причината за пожара.

Това не е първият странен инцидент с говорещи папагали. Миналата година папагал на име Найджъл, който преди да се впусне в 4-годишна одисея, говорел английски с британски акцент, се завърна при собственика си с придобити по време на дългото странстване познания по испански.

Англоговорящ папагал проговори на испански

През февруари тази година беше съобщено за папагалка на име Пийчис, която не може да прежали предишните си собственици, и за ужас на новите си стопани постоянно повтаря бракоразводните им скандали, припомня изданието.

Папагал възпроизвежда скандалите на бившите си стопани (ВИДЕО)

Източник: БТА