/ iStock/Getty Images
Няма пострадали от алкохолната "приливна вълна", а само материални щети, тъй като червената течност е наводнила близките пътища и е влязла в поне една изба
Крайбрежно село в Португалия се сблъска с наводнения като никои други, когато в неделя 600 000 галона (2 271 245 литра) червено вино изтекоха по улиците на селцето Сао Лоренсо де Байро, според местни източници, пише Vesti.bg

Два спукани резервоара, собственост на дестилерия Левира, са причината за потопа, а видео, публикувано онлайн, показва как виното се спуска по стръмна улица в селото с население от 2000 души.

Няма пострадали от алкохолната "приливна вълна", а само материални щети, тъй като червената течност е наводнила близките пътища и е влязла в поне една изба, според португалския вестник Diário de Coimbra.
 

Местните медии съобщиха, че разливът е станал причина за подаден екологичен сигнал, след който пожарната служба на Анадия отклонила виното, за да предотврати замърсяване на близката река Чертима. 

Дестилерия Левира се извини за инцидента и каза, че компанията ще се погрижи за щетите.

Ние поемаме пълната отговорност за разходите, свързани с почистването и отстраняването на щетите, като ще организираме екипи, които да направят това незабавно“, се казва в изявлението на компанията. „Ние се ангажираме да разрешим тази ситуация възможно най-бързо."

Напоената с вино почва ще бъде специално пречистена, посочват още от компанията.