/ Thinkstockphotos
Всяка култура има своя идеал за женска красота - някъде на почит са слабите и високи дами, с дълги руси коси, а на други места се предпочитат жени с пищни форми и мургава кожа. Има една жена, чийто вид говори много за естетичните вкусове на персийците преди столетия.

10 странни неща, които се смятат за секси в различните държави (СНИМКИ)

Нейното име е Анис ал Долех, която е била смятана за еталон за красота и за една от най-фаталните принцеси. Тя е любимката на четвъртия владетел на Иран – Насер ад-Дин Шах Каджар, който управлявал страната от 1848 до 1895 г.
 

Princess Qajar was considered the ultimate symbol of beauty in Persia during the early 1900s. So much in fact that a total of 13 young men killed themselves because she rejected their love.

Публикувахте от Pictures In History в 3 октомври 2017 г.
Анис е имала десетки вманиачени поклонници, които се побърквали от любов по нея. 13 от тях са се самоубили заради увлечението си към нея. Образът на тази жена е вдъхновил и легенди, според които над 150 мъже са сложили край на живота си, омагьосани от красотата й.
По това време представителите на силния пол предпочитали половинките им да бъдат по-едри и да имат дебели вежди. В резултат на това жените били поощрявани да си хапват повече и да не се извършват излишна физическа активност.

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук