Пингвини на антидепресанти заради лошото време на Острова
Пингвини на антидепресанти заради лошото време на Острова / Guliver/Getty Images

Времето в Североизточна Англия е лошо от началото на годината, поради което пингвините в местен приют трябвало да бъдат поставени на антидепресанти.

12-те Хумболтови пингвина от крайбрежието на Перу и Чили проявявали признаци на стрес и поради това било взето решение в рибата, с която били хранени, да бъдат поставени антидепресанти, съобщи Линдзи Крауфорд, представител на приюта в Скарбъроу, на атлантическия бряг на Йоркшир.

Те пристигнаха от регион, "където метеорологичните условия са сравними", "просто не са свикнали с такова лошо време за толкова дълъг период", допълни нейна колежка. Пингвините проявявали признаците на стрес като оставали на топло вместо да отиват във водата, която е естественият им природен елемент, пише БГНЕС.

Лекарствата трябва да подсилят и крехката им имунна система. "Очакваме, че ще си дадат сметка, че не са изложени на никаква опасност", обясни Крауфорд.

Хумболтовите пингвини са заплашени от изчезване от естествения им хабитат в Чили и Перу. Шест техни събратя от мъжки пол в германската зоологическа градина Бременхавен влязоха в новините през 2005 година, когато разтревожени от хомосексуалното им поведение служители на зоопарка внесоха женски от Швеция с надеждата да осигурят възпроизводството им.