Пейлин жертва на лъжливо телефонно обаждане на Саркози
Пейлин жертва на лъжливо телефонно обаждане на Саркози / снимкa: БГНЕС

Републиканската кандидатка за вицепрезидент на САЩ Сара Пейлин е станала жертва на лъжливо телефонно обаждане от френско-канадски комедиант, представил се за френския президент Никола Саркози, съобщава АФП, цитирана от БГНЕС. След като Пейлин осъзнала, че обаждането е било шега, тя останала развеселена.

Тимът шегобийци от Квебек под името "Маскирани съдии", които в миналото на прицел са вземали държавни глави и известни личности, публикували разговора на сайта си www.justiciers.tv. В записа, партньорката на Джон Маккейн ентусиазирано приема фалшивото повикване на Саркози. "Толкова е хубаво да Ви чуя, благодаря, че ни се обаждате... ние изпитваме толкова дълбоко уважение към Вас, Джон Маккейн и аз, ние Ви обичаме!", казала нищо неподозиращата Пейлин.

Комедиантът Марк Антоан Одет казал на губернаторката на Аляска, че следи отблизо изборите в САЩ заедно със специалния си американски съветник Джони Холидей, известен френски рокендрол певец. Когато фалшивият президент казал на Пейлин, че жена му Карла Бруни "не е в леглото", губернаторката се засмяла и го поздравила за неговото "красиво семейство".

Губернаторката, която прави предизборна обиколка в няколко ключови щата в последния уикенд преди изборите на 4 ноември заявила на фалшивия президент, че е много уверена за шансовете на републиканците и че тя смята, че надпреварата се ожесточава преди изборите. "Аз виждам и Вас като президент един ден", отбелязал комедиантът. "Може би след осем години", отвърнала Пейлин.

Комедийното дуо са прилагали същия номер на бившия френски президент Жак Ширак, знаменитостите Мик Джагър и Бритни Спиърс, а също и на самия Саркози. "Това беше най-експлозивният ни удар досега", признава Одет пред АФП, добавяйки, че на него и съекипника му Себастиен Трюдел е било много трудно да се доберат до Пейлин за телефонния разговор, преминавайки през антуража й. По-късно от кампанията на сенатор Маккейн са пуснали съобщение за случилото се, в което в заключение се отбелязва: "C'est la vie!" (Такъв е животът!).