Още една италианска порнозвезда влиза в политиката
Още една италианска порнозвезда влиза в политиката / снимки: www.federicazarri.it

30-годишната италианска порноактриса Федерика Дзари основа Клуб на свободата в град Леко. Той е част от националната мрежа на Движението, организирано от близката до Силвио Берлускони- Микела Брамбила.

Федерика Дзари каза пред италианските медии, че се е почувствала като „озарена“ от Берлускони и от Брамбила, заради което е решила да се хвърли с всички сили в политиката, пише ПронтоСофия.

Актрисата възнамерява да се бори за реформа в сектора на порноиндустрията, който плачел за нови закони. Дзари има както еротичен (www.federicazarri.com), така и политически сайт (www.federicazarri.it).

Порнозвездата вече обикаля еротичните клубове на Апенините, за да представя проекта си за т.нар. закон Дзари. Преди всяко свое шоу тя прави нещо като политическа пропаганда на публиката си, за да лансира идеите си. Сред тях е предложението в бъдеще фестивалите на порнофилмите да се организират под патронажа на Министерството на културните ценности.

Още една италианска порнозвезда влиза в политиката
netinfo
Друг проект на актрисата е премахването на настоящата забрана за снимане на порнофилми в Италия. В момента италианските порнофилми се снимат само в чужбина, най-вече в Унгария и Чешката република. Дзари иска и задължителни медицински документи за добро здравословно състояние на актьорите в порнофилмите преди началото на снимките.

Друго предложение пък е свързано с минимума от 6000 евро възнаграждение за всеки филм за порноактрисите и поне 5000 евро за мъжете участници. Инициативната италианска порноактриса предлага и задължителен хард порноспектакъл поне един път седмично за всеки еротичен клуб.

Морето от идеи на Дзари обаче не секва дотук. Тя предлага още и да бъдат квалифицирани като порнозвезди единствено момичетата, които са записани в специален регистър и които са снимали поне по един порнофилм италианско производство в годината.