Официално: Уилям и Кейт очакват бебе
Официално: Уилям и Кейт очакват бебе / снимки: Reuters, архив

Съпругата на британския принц Уилям Катрин очаква бебе и е в болница заради остро сутрешно гадене, съобщи дворецът Сейнт Джеймс, цитиран от АФП.

Кралското семейство е щастливо от новината за бебето, което ще бъде трето в реда за наследяване на британския престол, заеман в момента от кралица Елизабет Втора. "Техни кралски височества херцогът и херцогинята на Кеймбридж са много щастливи да обявят, че херцогинята на Кеймбридж очаква бебе", съобщи дворецът Сейнт Джеймс в комюнике.

"Кралицата, херцогът на Единбург, принцът на Уелс, херцогинята на Корнуол, принц Хари и членовете на двете семейства са щастливи от новината", се казва още в съобщението. Уилям, който е син на престолонаследника принц Чарлз и покойната принцеса Даяна, се ожени за Кейт Мидълтън през април 2011 г., припомня БГНЕС.

"Херцогинята беше приета този следобед в болница Крал Едуард Седми в централен Лондон с остро сутрешно гадене. Тъй като бременността е в много ранен етап, се очаква Нейно кралско височество да остане в болница няколко дни и след това ще се нуждае от период на почивка", се казва още в комюникето на двореца.

Британският премиер Дейвид Камерън също изрази задоволството си от новината чрез съобщение в Туитър. "Щастлив съм от новината, че херцогът и херцогинята на Кеймбридж очакват бебе", написа премиерът.

Официално Уилям и Кейт очакват бебе
netinfo