Филмът „Бохемска рапсодия“ с Рами Малек в ролята на Фреди Меркюри запали ново поколение по музиката на британската рок група
Филмът „Бохемска рапсодия“ с Рами Малек в ролята на Фреди Меркюри запали ново поколение по музиката на британската рок група / Alexandra Films
"Bohemian Rhapsody" на група "Куин" е най-стриймваната песен от 20-и век, макар и навремето да са я критикували като непродаваема заради продължителността и несвързания текст, съобщи Ройтерс.

Рами Малек в легендарния костюм на Фреди Меркюри в „Бохемска рапсодия“ (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
Новият филм "Бохемска рапсодия" засили интереса към песента и сингълът от 1975 година и видеоклипът надхвърлиха 1,6 милиарда стриймвания в света, обяви "Юнивърсъл мюзик груп".
Зад хита на "Куин" останаха класиките "Smells Like Teen Spirit" на "Нирвана" и "Sweet Child O'Mine" на "Гънс ен роузис".

Няма друг като него: Вечният Фреди Меркюри
 
"Bohemian Rhapsody" вече е и най-стриймваната рок песен на всички времена.
 
Филмът „Бохемска рапсодия“ с Рами Малек в ролята на Фреди Меркюри запали ново поколение по музиката на британската рок група. Пет седмици след излизането му на екран той стана музикалната биография с най-големи приходи в киносалоните - 600 000 милиона долара.

Кадър от Бохемска рапсодия
Кадър от „Бохемска рапсодия“ Alexandra Films

Рами Малек беше номиниран за награда Златен глобус миналата седмица и се очаква да получи номинация и за Оскар за ролята на Фреди Меркюри.

Най-добрите в киното и телевизията: Номинациите за Златен глобус 2019
 
"Юнивърсъл мюзик груп" съобщи, че е рекламирала напоследък сингъла по стрийминг платформите и е използвала данни от всички регистрирани световни платформи за поточни услуги, като Спотифай, Епъл мюзик, Дизър, както и от официалните видео стрийминги в YouTube.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА