Новата книга на Джеймс Патерсън носи страховито заглавие
Новата книга на Джеймс Патерсън носи страховито заглавие / Guliver/Getty Images

Новата книга на писателя Джеймс Патерсън носи страховитото заглавие "Убийството на Стивън Кинг", съобщи Асошиейтед прес.

Романът от 150 страници ще излезе в продажба на 1 ноември и разказва историята на вманиачен фен, който иска да убие краля на хоръра Стивън Кинг. Името на преследващия го детектив е намигване към създателя му - Джейми Патерсън.

През 2014 г. Forbes обяви Джеймс Патерсън за най-високоплатения писател в света

"Убийството на Стивън Кинг" е част от поредицата "БукШотс" на Патерсън, която обединява "ускоряващи пулса трилъри в до 150 страници и за по-малко от 5 долара". Книгата е резултат от съвместната работа на писателя с Дерек Никитас.

"Мисля, че заглавието е много добро", споделя Патерсън в телефонен разговор с Асошиейтед прес. "Илюстрира много точно съдържанието на книгата".

И докато по думите му, мнението на Патерсън за Стивън Кинг е много високо, чувствата им не се оказват взаимни. В интервю от 2009 г. кралят на хоръра казва, че Патерсън е "ужасен писател, но много успешен човек". В отговор за Асошиейтед прес, авторът на трилъри определя думите на Кинг като "хипербола". "Знам, че не съм ужасен писател", казва той.

"Ако Стивън Кинг напише роман със заглавие "Убийството на Джеймс Патерсън", аз определено ще искам да го прочета", допълни писателят в телефонното интервю.

Източник: БТА