Новаци грабват наградата на MTV за най-добър видео клип
Новаци грабват наградата на MTV за най-добър видео клип / netinfo

Новобранците от американската рок банда Panic! at the Disco спечелиха наградата за най-добър видео-клип при раздаването на видео-музикалните награди на MTV . Така Panic at the Disco успяха да победят утвърдени имена като Red Hot Chili Peppers и Мадона.

Най-добрият видеоклип на мъжки изпълнител и най-добра режисура беше присъдена на Джеймс Блънт за “You're Beautiful”. В същата категория, но за жена-изпълнител, спечели Кели Кларксън с песента “Because of You”. Колумбийската звезда Шакира имаше седем номинации, но успя да грабне едва една награда – за най-добра хореография в клипа на “Hips Don't Lie”.

За първи път от две години насам, церемонията по награждаването не се състоя в Маями, Флорида, а в Ню Йорк и беше водена от актьора Джек Блек. За изненада на всички поп-иконата Мадона остана с празни ръце, въпреки че имаше пет номинации, включително и за най-добро женско видео на годината.

Най-добрият клип в категорията “поп” беше спечелен от Пинк и “Stupid Girls”. Тук Пинк се състезаваше с други звезди като Мадона, Шакира, Нели Фуртадо и Кристина Агилера.

Най-добрият R&B клип отиде в ръцете на Бионсе, а AFI спечелиха за най-добър рок клип с песента “Miss Murder”. Наградата за най-добра група попадна в All-American Rejects, които изпревариха Gnarls Barkley, Panic! at the Disco, Fall Out Boy и The Red Hot Chili Peppers. Най-добрият дебютант стана калифорнийската рок-група Avenged Sevenfold, които спечелиха наградата с клипа към песента си Bat Country.

Тазгодишната церемония ще бъде запомнена и с малък инцидент – докато Panic! at the Disco се качваха на сцената, за да си вземат наградата, заедно с тях на подиума изскочи мъж, който грабна микрофона от един от членовете на групата и се представи като “Сикс” с думите “MTV никога не ми даде възможност за собствено шоу”. Той се опита да вземе и наградата, която трябваше да бъде връчена на бандата от Дженифър Лопес, но беше свален от сцената след намеса на охраната.