Принцовете Уилям и Хари
Принцовете Уилям и Хари / Gulliver/Getty Images
Британските принцове Уилям и Хари вероятно са карали не едно дамско сърце да тупти учестено. По-малкият от двамата братя до миналата година, когато беше оповестен годежът му с американската актриса Меган Маркъл, редовно фигурираше в класациите за най-желаните ергени в света. Кой обаче от двамата е по-привлекателен? Отговор на този въпрос дава науката и той е в ползва на принц Хари, пише в. "Дейли експрес".

Принц Хари и Меган Маркъл в Кардиф
Gulliver/Getty Images

Наскоро водещ експерт по естетична хирургия използва т.нар. златно сечение за красота, за да установи коя е най-хубавата сред жените от своето поколение в кралското семейство.

Обявиха Меган Маркъл за най-красивата сред младите кралски особи

Според математическия метод, използван още от древните гърци, първа хубавица се оказа Меган Маркъл, бъдещата съпруга на принц Хари.

Меган Маркъл на тържественото честване на Деня на Общността на нациите
Gulliver/Getty Images

Математически: Това е най-красивото лице (СНИМКИ)

С резултат от 87,4 процента пропорциите между очите, веждите, носа, устните, брадичката, челюстта и формата на лицето на г-ца Маркъл се доближават максимално до древногръцкия идеал за физическо съвършенство. След нея се нареди съпругата на принц Уилям, херцогинята на Кембридж Катрин, с 86,8 процента.

н
Guliver/Getty Images

Принц Хари стопли сърцето на 97-годишна вдовица с целувка (СНИМКИ)

Сега, прилагайки отново златното сечение, специалисти от клиниката "Риджънтс Парк Естетик" са установили, че методът дава предимство на принц Хари. Неговите лицеви пропорции съответстват на 63 процента на мерилото за хубост. Резултатът на принц Уилям е 59 процента.

Уилям, Кейт, Джордж и Шарлот във Виктория, Канада през септември 2016
Gulliver/Getty Images

Принц Уилям – един щастлив съпруг и татко

"Принцовете имат редица сходни лицеви черти, например формата и разстоянието между очите, както и формата на устата. Това, което дава леко предимство на принц Хари според критериите на златното сечение, са по-широките челюст и брадичка, които се смятат за по-привлекателни в сравнение със съответните по-деликатни характеристики на принц Уилям", казва Кей Гревсън от естетичната клиника.

Специалистите отбелязват също, че в някои от чертите на принцовете се наблюдава асиметрия, но тя е характерна дори за лицата, смятани за най-красиви или привлекателни.

И още любопитни кралски новини:

„Кралската четворка“: Уилям, Кейт, Хари и Меган заедно на събитие (СНИМКИ/ВИДЕО)

Херцогиня Кейт и Меган Маркъл откраднаха вниманието в Лондон (СНИМКИ/ВИДЕО)

Красиви и влюбени: Принц Хари и Меган, принц Уилям и Катрин (СНИМКИ)

Като в приказките: Параклисът, в който ще се венчаят принц Хари и Меган (СНИМКИ)

Келтски възел ориса на вечна любов принц Хари и Меган Маркъл в Кардиф (СНИМКИ)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА