Наркотърговец се оплака в полицията за кражба на 68 кг марихуана
Наркотърговец се оплака в полицията за кражба на 68 кг марихуана / снимка: BGNES

Имигрант – наркотърговец в САЩ сам се обадил в полицията и се оплакал, че са му откраднали 68 кг марихуана.

Нелегалният имигрант от Мексико Хосе Гваделупе Флорес бил арестуван от полицията в Тексас, след като сам се обърнал към органите на реда, за да се оплаче за кражбата на 68 кг марихуана.

Входната врата на жилището на арестувания била разбита. На пода били разпръснати почти 7 кг марихуана. Шерифът Лупе Тревино заяви, че стопанинът на дома избягал в момента, в който двама крадци с маски на главите нахлули вътре. Флорес обяснил, че точно в този момент той опаковал наркотиците за продажба.

Шерифът определи като „не най-умната постъпка” решението на потърпевшия да се обърне за помощ към полицията. До началото на съдебния процес мексиканецът ще остане в ареста, тъй като е нарушил имиграционните закони.

Междувременно полицията издирва престъпниците, които откраднали наркотика. Това обаче не е най-куриозният подобен случай. В началото на 2006 година мъж от щата Юта не само извикал полицията, за да съобщи, че са му откраднали пакетче с марихуана, но и разпознал собствеността си, след като крадецът бил разкрит от полицията. Естествено полицаите незабавно арестували юношата за притежание на 100 грама марихуана, допълва БГНЕС.