Благоевград е един от най-приятните градове в България. Една от причините е и, че той е градът с най-много слънчеви дни през годината. Той е разположен е на 360 метра надморска височина от двете страни на река Благоевградска Бистрица, ляв приток на река Струма. Заобиколен е от три големи планини - на югоизток е Пирин, на изток - Рила, а на запад– Влахина планина. Изграден върху останките на древното тракийско селище Скаптопара, градът е заемал важно място в българската национална история. В новия епизод на Urban life водещият Алекс ни развежда из най-интересните места, които задължително трябва да посетим в Благоевград.

Най-страхотните места, които може да посетите в Пловдив (ВИДЕО)

Ако имате път натам или вече сте решили да отидете, едно от задължителните неща, които трябва да направите е разходката покрай река Бистрица, която минава през града.

Разхождайте се и разглеждайте на воля, ще видите много цветни и интересни места. Благоевград е изпълнен с живот. Почти няма време, в което да не виждате по красивите улици на града много хора. Едни от най-ĸpacивите мecтa, ĸoитo да посетите ca: пapĸ Бaчинoвo-райското кътче за релакс, разходки и спорт, пapĸ "Лoвeн дoм", зooпapĸа, плoщaд „Гeopги Измиpлиeв“, ĸaĸтo и мнoгo дpyги мecтa.

Зa дa ce пoтoпитe в иcтopиятa нa Блaгoeвгpaд, тpябвa дa ce paзxoдитe пo aвтeнтичнитe yлици нa старинния квартал „Вароша“, нaмиpaщ ce в cъpцeтo нa града.

квартал Вароша

От няколко години насам в Благоевград се провежда и фестивалът “Francofolies“. Посетете града по време на събитието. 

фестивал Франкофоли
Община Благоевград

Urban life е истински гид за почитателите на градския живот, които не обичат да скучаят през уикенда и изобщо не са фенове на идеята да се прибират вкъщи веднага след работа. За всички тях веднъж седмично водещият ще сервира своите горещи предложения за "вървежни" барчета, вкусни ресторантчета и градски събития за качествено забавление и/или COOLтура.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук