Мъж живял 2 години със забита в сърцето клечка за зъби
Мъж живял 2 години със забита в сърцето клечка за зъби / ThinkStock/Getty Images

След като често страдал от повтарящи се инфекции, 42-годишен аржентинец се подложил на операция и лекарите му открили забодена клечка за зъби в сърцето, съобщава Франс прес.

Пациентът без да иска глътнал острия предмет преди две години и забравил за него. По време на операцията хирургът Фернандо Чичеро не могъл да повярва на очите си. Първоначално той си мислел, че трябва да отстрани от пациента остатък от катетър. Но чуждият предмет най-накрая се оказал клечка за зъби от дърво. Тя била преминала от стомашно-чревния тракт на пациента в кръвоносната му система и заседнала в сърцето.

"За щастие, този мъж беше много здрав физически и е могъл да оцелее", коментира лекарят.

"Ходих шест месеца по болници, защото непрекъснато усещах пробождания в областта на сърцето, обяснил Хорасио Видела от болницата "Фернандес" в Буенос Айрес. Отслабнах през последните месеци със 7 килограма и лекарите се чудеха какво ми е. Непрекъснато вдигах температура. Но явно човек трябва добре да сдъвква нещата, преди да ги глътне", шегува се вече оперираният мъж.

Според д-р Чичеро в света били регистрирани само два подобни случая като този на г-н Видела - един в Япония през 1972 година и един в Китай преди 5 години.

Източник: БТА