Мишел Обама обедини водещи готвачи около каузата за здравословното хранене
Мишел Обама обедини водещи готвачи около каузата за здравословното хранене / снимки: Reuters

Първата дама на САЩ Мишел Обама мобилизира водещи американски  готвачи да подкрепят инициативата й за насърчаване на здравословното хранене и борбата със затлъстяването сред децата, съобщи АФП. 500 главни готвачи бяха поканени днес в Белия дом и пред тях първата дама  изнесе ужасяваща статистика за здравословното състояние на американските деца.

„Близо една трета от децата в страната ни са или с наднормено тегло, или са затлъстели", каза Мишел Обама пред готвачите, облечени в белите си униформи и събрали се на южната морава на Белия дом. Първата дама, която през февруари поде кампанията „Да се раздвижим", чиято цел е да изкорени бича на затлъстяването от САЩ, настоя, че в тази мисия ролята на готвачите е огромна, допълва БТА. „Децата консумират половината от калориите, които трябва да приемат дневно, в училищата. Така че храненето в училищата днес е по-важно от всякога", каза тя.

„Главните готвачи имат възможността да повлияят в огромна степен благодарение на много доброто познаване на храните и на способността си да отправят послания по един интересен и вкусен начин", каза първата дама. Мишел Обама предложи всеки от присъстващите главни готвачи  да „осинови" по едно училище и да дава на учениците ценни съвети за храненето в тясно сътрудничество с учителите и родителите.

Мишел Обама обедини водещи готвачи около каузата за здравословното хранене
netinfo