Мексиканец иска да стане рекордьор по ядене на люти чушки
Мексиканец иска да стане рекордьор по ядене на люти чушки / netinfo
Мексикански таксиметров шофьор е решил да влезе в Книгата на рекордите на Гинес, изяждайки наведнъж най-голямото количество люти чушки.

Таксиметровият шофьор Мануел Кирос си докарва допълнително пари в почивните дни на пазарите в столицата Мексико сити, приемайки залози от невярващи хора, че може да изяде наведнъж 15 чушки от най-лютия сорт “абанеро”.

Мексиканците са наследили своята любов към лютото от ацтеките и добавят тези чушки нарязани на малки резенчета в много храни. Но сортът “абанеро” има една особеност: той е толкова лютив, че може да причини изгаряния, оставяйки червени болезнени рани.

Таксиметровият шофьор е открил необичайната си способност още в детството и от 10-годишен припечелва пари по този начин. “Най-голямата сума, която съм получавал за този трик, е 2000 долара по телевизията. Във вечерно предаване, посветено на куриозните случаи, демонстрирах своите способности и те веднага ми платиха тези пари, а самото предаване повториха няколко пъти”, споделя Кирос.

Въпреки че печели повече от поглъщането на люти чушки на пазарите, той не смята да зарязва основната си работа като таксиметров шофьор. Наскоро Кирос реши официално да регистрира световен рекорд по изядено наведнъж количество люти чушки, независимо от техния сорт. Проблемът е, че все още не може да намери организатори на шоуто, но все пак е започнал преговори с представители на Книгата на рекордите на Гинес.(БГНЕС)