Макартни преиздава албума на Wings Band on the Run
Макартни преиздава албума на Wings Band on the Run / снимка: БГНЕС, архив

Пол Макартни преиздава албума от 1973 г. на Wings „Band on the Run" - най-добре продаваният, който той направи с групата след драматичната му раздяла с The Beatles. Сайтът на Макартни съобщи, че албумът, носител на „Грами", който съдържа хитове като „Jet" ще бъде преиздаден през ноември в няколко ремастерирани варианта.

Изданието за колекционери с четири диска ще включва ново интервю с Макартни заедно с книжка от 120 страници със снимки на покойната му съпруга Линда, както и аудио документи. Макартни създаде Wings заедно с Линда Макартни на клавишните и с бившия китарист на Moody Blues Дени Лейн през 1971 г. Групата издаде девет албума преди да се разпадне през 1981-а, припомня БГНЕС.

„Band on the Run" реализира 7 млн. продадени копия и оглави класацията за албуми в САЩ на три пъти. Съобщението за новата поява на култовия албум уточнява, че това ще е първото издание от архивната колекция на Пол Макартни, която включва 40 години записи. „Band on the Run" ще се появи на пазара във Великобритания на 1 ноември, а от 2 ноември ще е в продажба в САЩ.