Помните ли Мая Делчева – поп фолк иконата от 90-те. Тогава, заедно с партньора й, създават култовия дует "Мая и Магапаса". Но на върха на кариерата си Мая взема важно решение - не само да напусне поп фолка, но и България. И така през 2007 г. с няколко написани на лист хартия думи на английски, тя се озовава абсолютно сама на летището в Лас Вегас, посочва NOVA.

Днес, след повече от 13 години мълчание, някогашната суперзвезда дава първото си интервю. След години на спекулации и куп сюжети в жълтата преса, Мая говори за изборите без компромиси и доказва, че в поп фолка има и хора, които не са готови на всичко в името на парите и славата.

Интервюто с Мая Делчева е разказът на една майка, която заради бъдещето на дъщеря си, оставя без шум егото си в България. Стъпвайки на американска земя тя се превръща в един от милионите емигранти, търсещи ново начало.

„В началото почти всяка вечер си събирах багажа и си казвах: „Утре се събуждам, купувам си билет и се прибирам в България“, споделя Мая. Това продължава три години, докато певицата успява да вземе дъщеря си при себе си.
nova.bg