От днес, 7-ми август, се случва пълнолунието в знаците Лъв-Водолей, а близостта му до лунните възли го прави съответно и лунно затъмнение.

Лунните затъмнения са напрегнати моменти, които протичат по-вътрешно и емоционално, свързани са с размисли върху житейските ситуации и проблеми, които понякога могат да доведат и до външни събития, провокирани от вас, в резултат на вашите собствени чувства или мисли.

Тази вечер ни очаква частично лунно затъмнение

Важно е да се види дали някоя планета или връх на дом от хороскопа ви прави аспект към затъмнението, тъй като това ще е темата с най-висока активност и напрежение през периода.

Луна
Thinkstock/Getty Images

Затъмнението се случва в 15-ти градус на знаците Лъв и Водолей и можете да проверите къде попада в личния ви хороскоп, за което ви е необходимо да знаете асцендента си.

Влияе ли наистина Луната върху настроението и поведението ни?

Като цяло темата Лъв-Водолей, в която се случва това пълнолуние и в която се намират лунните възли тази и почти цялата следваща година, касае връзката индивидуалност – общество. Тя поставя пред нас задачата да се научим да отстояваме и изразяваме уверено себе си в групата, в кръга от хора, където се намираме.  Само чрез проявата на нашата собствена индивидуалност и качества можем да участваме пълноценно и да сме полезни, както на себе си, така и на колектива и обществото, в което се намираме.

И още за Луната и влиянието й върху хората:

Нощта, в която Луната, Земята и Слънцето застанаха в една линия

Луната във въздушните знаци - важно е общуването (ВИДЕО)

Луната в земните знаци (ВИДЕО)

Как Луната влияе върху храненето ни

Съвместимост между зодиите по слънчевия знак (ВИДЕО)