Всяка зодии харесва определен аромат. Венера в зодиакалните знаците показва какво харесваме, на какво се наслаждаваме и обичаме.

Венера управлява знаците Телец и Везни. Първият е свързан със сетивата, глезенето и угаждането, удоволствието от лукса и комфорта. Везни пък е знак, свързан с хармонията и красотата, баланса и изяществото. Венера обединява всички тези теми и в зависимост от знака, в който се намира в личната ни астрологична карта, разкрива как си доставяме удоволствие.

Можем да разделим знаците по елементи. Те са 4 - Огън, Земя, Въздух, Вода. Венера в огнените Овен, Лъв и Стрелец харесва спортни аромати, нотки на ярки цветове и пипер. Венера в земната тройка Телец, Дева и Козирог харесва съответно всякакви плодове и цветове на природата - овошки, кожа, корени, житни и борови аромати. Венера във въздушните Близнаци, Везни и Водолей е с много разнообразен вкус и винаги има набор от аромати на тоалетката си. Леки и ефирни, но много елегантни. Планетата на красотата във водните зодии Рак, Скорпион и Риби пък е изключително емоционална и сантиментална. Харесва по-сладки аромати, които й напомнят на нещо от детството или миналото по принцип.

Разпознавате ли се в тези нотки, ако знаете къде се намира Венера в хороскопа ви? Може и предпочитанията ви да са микс между слънчевия ви знак, знака на Асцендента и знака на Венера.

Вижте любимите аромати на зодията ви в канала "Видео хороскоп" във vbox7:

Овен

Овните са страстни, нетърпеливи, огнени и импулсивни. Всичко огнено и пиперливо е в тяхната натура. Не случайно  червени рози, пипер, джинджифил са им любими.

Телец

Телец е знак на удовлетворяването на сетивата. Той е знак на плодородието и земното изобилие. Телците са много чувствени и се свързват всякакви овошки, люляк, момина сълза, иланг-иланг.

парфюм
iStock/Getty Images

Близнаци

Близнаците са забавни, свежи, закачливи и винаги в движение. Обичат да сменят ароматите често. Мента, нарцис, розмарин са едни от любимите им нотки.

Рак


Рак е много женски, нежен, майчински знак. Луната го управлява и всичко свързано с носталгия, нежност и мекота се харесва на Раците. Бели цветя, бели рози, ирис, ядки са нотки, които преобладават в техните парфюми.

Лъв

Лъвовете пък са знатни личности, ярки и топли, свързани със Слънцето. Няма как да не ги свържем със слънчогледи, далия, гербер, пачули. Те са игриви, обичат да се отличават и са състезателно настроени, тъй че и всичко спортни аромати ще им допаднат.

Кои аромати правят жените и мъжете щастливи?

Дева

Девата е непорочна, чиста, земна и скромна. Обича да не се натрапва. Нея свързвам с аромат на чисто бели и изгладени чаршафи и  бръшлян, здравец, шафран, канела и житни нотки.
 
Везни

Везните, тези елегантни, изискани и красиви създания се наслаждават на фини френски парфюми. Ако може да са подарък от половинката, най-добре. Но и те обичат да се глезят и сами да си подаряват доза красота с аромат на фрезии, гладиоли, гардения, орхидея.

парфюм
iStock/Getty Images

Скорпион


Скорпионите, мистични и дълбоки, страстни и сексапилни. Харесват интензивни аромати и нещо, което ще се пропие в спомените ви, така че да не можете да забравите представителите на този знак. Обичат нотки-афродизиак. Жасмин, тубероза, джинджифил, сандалово дърво най-често присъстват в техния избор.

Топ 7 на най-странните парфюми, пускани някога на пазара (ВИДЕО)

Стрелец


Стрелците пък са много екзотични. Всъщност може да се каже, че има два типажа представители на този знак – едните обожават да ползват аромати, които са на световно известни дизайнери. Другите пък са тип хипита и „world travelers” или скитници. Те харесват по-екзотичните аромати на подправки от различни части на света. И в двата случая ще намерите карамфил, куркума, къри,шафран като част от техните аромати.

Козирог

Козирог, строг и сериозен. С високи изисквания и стандарт, този знак иска най-доброто за себе си. Не прави компромис с качеството, но често харесва класики, за да не кажа старомодни неща. Обикновено си харесва един аромат и си го ползва с години. Тъй като е земен знак, харесва кожа, бор, кокиче, holly (бодлива зеленика)

Водолей

Водолей – както споменах вече – знак на извънземните. Пада си по нестандартни аромати, обича всичко неконвенционално и шокиращо. Определено задава тенденции във всички сфери на живота, включително и в модата и ароматите Харесва стрелиция (райска птица), алое, орхидея.

парфюм
iStock/Getty Images

Риби

Знак на романтиката, океана, любовта и вечността. Изключително нежни и мечтателни, Рибите обожават водна лилия, тиарe, акватични/океански аромати и всичко, което носи нотка магичност.

И още:

Как да избираме парфюм спрямо характера?

Не съхранявайте парфюм и афтършейв в банята

Полезни съвети: Как да изберем точния парфюм за нас?

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук