/ iStock/Getty Images
Лабрадор ретривърът Ерос е важен помощник на магазин в колумбийския град Меделин, защото доставя продукти с кошница на негови клиенти, които са се изолирали заради пандемията от новия коронавирус, съобщи Асошиейтед прес.

Кафявият 8-годишен лабрадор тича из квартала с кошница, пълна с плодове, зеленчуци и пакетирани продукти. Заплащането му е в лакомства и галене по главата.

"Помага ни да поддържаме социална дистанция - каза собственичката на магазина "Ел порвенир" Мария Нативидад Ботеро. - А и хората се радват, когато им изпращаме кучето".
 

Ерос не винаги е бил звезда. Той е взет от семейството неохотно заради молбите на сина им. Всички обаче бързо се влюбили в него. А когато отворили магазина преди четири години, започнал да ги придружава, когато правели доставки.

Кучето естествено не може да чете адреси, но запомня имената на хората, които са го възнаградили с лакомство. С малко практика Ерос научил как да стига и сам до домовете им. Мария поставя касовата бележка в кошницата, а клиентите плащат по банков път.

Случаите на Ковид-19 в Колумбия надхвърлиха 3000 и властите ограничават дните, през които хората могат да излизат на пазар. Затова доставките са много важни.

Ерос може и да не осъзнава колко важна е работата му, но е много доволен от заплащането.
 

"Той е голям лакомник. Няма да си тръгне, ако не го почерпят" - каза собственичката му.
БТА