кралица Елизабет
кралица Елизабет / Gulliver/Getty Images
Нейно Величество кралица Елизабет II публикува специален празничен пост в социалните мрежи. 

В официалния акаунт на Бъкингамския дворец кралица Елизабет II публикува новогодишен поздрав за всички поданици и четири любими снимки със спомени от 2020 година.

Подобно на всички световни лидери в този час, тя призна, че годината е била трудна във всяко отношение, но е необходимо да вярваме, че ще дойдат по-добри времена, когато всички ще бъдем заедно. За първи път до "щастлива" в поздравлението прозвуча и "здрава нова година".

Любопитно е също, че на картичката тя е отбелязала най-близките членове на семейството си - принц Чарлз и херцогът и херцогинята на Кеймбридж.
 

Феновете на пропуснатите в поздравлението принц Хари и Меган веднага възроптаха, че те не са намерили място в поздрава след заминаването си за САЩ. Защитници на монарха обаче заявиха, че в новогодишния поздрав на Нейно величество не са споменати и внуците й, че поздравът е чиста формалност и че просто следва процедурата за наследяване на трона. 

И докато кралските наблюдатели спореха, дали нарочно или официално, Елизабет II не отбеляза принц Хари и Меган Маркъл на новогодишната празнична картичка, други отбелязаха, че принц Уилям и съпругата му Кейт не са публикували изобщо поздрав за новата година. Никакви семейни снимки, сантименталности или ободряващи думи към нацията, че през 2021 г. „всичко със сигурност ще се оправи“. 

Превод и редакция: DarikNews