„Носителката на „Оскар“ Джуди Денч бе номинирана заради подозрителната ѝ прилика със Страхлия лъв от „Магьосникът от Оз“.
„Носителката на „Оскар“ Джуди Денч бе номинирана заради подозрителната ѝ прилика със Страхлия лъв от „Магьосникът от Оз“. / Gulliver/Getty Images
Филмът мюзикъл е с общо 8 номинации
Филмът мюзикъл „Котки“ и четирима от участниците в актьорския му състав са с номинации за наградите „Златните малинки“, с които се отличават най-слабите изпълнения в киното през изминалата година, предаде Ройтерс.Джеймс Кордън, Джуди Денч, Ребъл Уилсън и Франческа Хейуърд получиха номинации за ролите си в „Котки“, за които носеха костюми от създадени по дигитален път кожи „Носителката на „Оскар“ Джуди Денч бе номинирана заради подозрителната ѝ прилика със Страхлия лъв от „Магьосникът от Оз“, поясниха организаторите.

„Котки“ е с общо 8 номинации за „Златните малинки“. Същия брой номинации получиха „Погребението на семейство Мадея“ на Тайлър Пери и „Рамбо: Последна кръв“ с участието на Силвестър Сталоун. Трите филма участват в надпреварата за най-лош филм заедно с психологическия трилър „Фанатикът“ и хоръра „Преследването на Шарън Тейт“.„Котки“, адаптиран по едноименния бродуейски мюзикъл, се появи по екраните през декември м.г. и бе посрещнат с насмешка от филмовата критика. Филмът с бюджет 95 млн. долара събра едва 69,7 млн. долара приходи от прожекции в целия свят.

„Златните малинки“ са учредени през 1980 г. и са контрапункт на наградите „Оскар“. Със „Златни малинки“ се отличават най-лошите и със съмнителна стойност кинотворби, а самата статуетка представлява пластмасова малинка, която е покрита със златна боя и струва по-малко от 5 долара.
 

Тази година Джон Траволта е с две номинации за „Златните малинки“ - за ролите си във „Фанатикът“ и „Старата школа“. Също две номинации получи Ан Хатауей за филмите „Мошенички от класа“ и „Фатално затишие“. С номинация е и Матю Макконъхи, който ѝ партнира във „Фатално затишие“.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА