/ Gulliver/Getty Images
Крис Стейпълтън и Дан и Шей получиха най-много номинации
Крис Стейпълтън и дуетът Дан енд Шей водят с по шест номинации за наградите на Академията за кънтри музика, съобщи АП. Кейси Мъсгрейвс, която спечели наградата "Грами" за албум на годината, е с пет номинации.

Претендентите за водещата награда - шоумен на годината, отново са само мъже. Това са Стейпълтън, Джейсън Олдийн, Люк Брайън, Кени Чесни и Кийт Ърбан.
Кейси Мъсгрейвс е единствената жена, номинирана за албум на годината, редом със Стейпълтън, Дан и Шей, Ерик Чърч, Диркс Бентли.

Крис Стейпълтън е номиниран два пъти за албум на годината за "From a Room: Volume 2" - като изпълнител и продуцент. Миналата година той спечели тази награда с "From a Room: Volume 1". Той може да получи също за втори пореден път наградата за певец на годината. Стейпълтън е номиниран два пъти и за песен на годината за "Broken Halos", отново ката изпълнител и продуцент.

Крис Стейпълтън
Gulliver/Getty Images

Дан и Шей, които спечелиха награда "Грами" за най-добро кънтри изпълнение на дует с "Tequila", получиха три номинации от Академията за кънтри музика - за вокален дует, албум на годината и за музикално събитие на годината за дуета с Кели Клърксън.

Мъсгрейвс надделя над Карди Би и Дрейк за албум на годината на наградите "Грами", но заради малко излъчвания в ефир тя не може да бъде номинирана за сингъл на годината от Академията за кънтри музика. Тя е номинирана два пъти като продуцент и изпълнител за албум на годината ("Golden Hour") и два пъти за песен на годината (Space Cowboy"). Мъсгрейвс е номинирана и за певица на годината.

Диркс Бентли, братя Озбърн, "Флорида Джорджия лайн", Биби Рекса имат по четири номинации.
БТА