В първата седмица от новия сезон на "Черешката на тортата" сред популярните лица, които готвиха, беше и моделът Сократ Сократов. Всъщност той не е популярен сред широката публика, но в сферата на модата той е наистина голямо име. И има защо! Вижте в канала "Cool News" във vbox7:
 
Сократ е роден в Пловдив, учи в местната Френска гимназия, а после и в Пловдивския университет "Маркетинг и реклама". Искал да учи и магистратура, но работата го отвела в чужбина.
 
Но от ученик модата го влече истински. Започнал да се занимава на любителско ниво, но потенциалът му бързо бил забелязан. След като завършил образованието си, Сократ започнал кариерата си на модел в пълния смисъл на думата.
 
Следват корици на списания, пътувания по цял свят, както и работа с най-големите имена в модната вселена. Въпреки това обаче той винаги се връща в България, макар че е споделял, че би предпочел да живее на друго място.
 
Любопитен факт е, че не се грижи по някакъв специален начин за фигурата си. Често хапва на крак и нездравословно, но благодарение на добрия си ген изглежда по този начин.