/ БГНЕС
„Зак Браун бенд“ и Миранда Ламбърт са сред номинираните за наградите на Телевизията за кънтри музика
Братя Озбърн, Миранда Ламбърт, Марън Морис и "Зак Браун бенд" получиха по три номинации за наградите на Телевизията за кънтри музика, съобщи АП.

Наградите ще бъдат връчени на 5 юни в Нашвил. Формацията "Литъл биг таун", която е с две номинации за наградите, ще се завърне за втора поредна година като водещ на шоуто.
 
Кари Ъндърууд, която е с най-много отличия - 18 в историята на наградите на Телевизията за кънтри музика, сега е номинирана за два приза - за видео на годината и най-добро видео на изпълнителка.
 
По две номинации за наградите получиха също Джейсън Олдийн, Келси Балерини, Диркс Бентли, Кейн Браун, Люк Брайън, Ерик Чърч, Люк Кумс, дуото "Дан и Шей", "Флорида Джорджия лайн", Кейси Мъсгрейвс и Коул Суиндъл.
 
Тейлър Суифт, която е спечелила три приза за видео на годината на Телевизията за кънтри музика, сега е с две номинации за отличията заедно с "Шугърленд" за дуета им "Babe", докато поп певицата и композиторка Джулия Майкълс е с две номинации за наградите заедно с Кийт Ърбан за дуета им "Coming Home".
БТА