Клаудия Шифер се завръща като Номер 1 на Шанел
Клаудия Шифер се завръща като Номер 1 на Шанел / снимка: BGNES

Клаудия Шифер е отново заедно със своя гуру Карл Лагерфелд, 20 години след като той я избра за лице на Шанел и я превърна в един от първите супермодели в света.

Клаудия застава начело на новата рекламна кампания на модна къща Шанел. Това отбелязва завръщането на германския модел на първата линия на модата, след като известно време тя отсъстваше, за да се грижи за децата си, припомня БГНЕС.

Лагерфелд участва лично в продължилите три дни снимки за новата пролетна колекция на Шанел в Сан Тропе в южна Франция. Шифер позира на плажа в серия облекла, а Лагерфелд ръководи снимките лично.

Шифер прекара пет години като лице на Шанел, след като Лагерфелд я откри за голямата мода. Но двамата се разделиха през 1996 г., когато тя беше заменена. Сега 37-годишната Шифер се завръща, въпреки че навремето Лагерфелд казва, че тя е част от друг свят, друга мода, друг дух, друго време.

Шифер стана по-късно модел на Ситроен, където спечели 6 млн. долара. През 2002 г. тя се омъжи за продуцента Матю Воън и роди сина си Каспар през 2003 г. и дъщеря Клементин през 2004 г. Семейството живее в имение в графство Съфък.