Ким Кардашиян
Ким Кардашиян / Gulliver/Getty Images
Ким Кардашиян получи награда на Американския съвет на модните дизайнери, предаде АП. Отличието й беше връчено за нейната линия дрехи „Скимс“. Кардашиян призова дизайнерите да обръщат внимание на всеки тип тяло и размери.

Наградата на реалити звездата е първа по рода си – за иновация, и беше връчена от „Амазон фешън“.  Освен Ким Кардашиян бяха отличени Дженс Грийд, изпълнителен директор на марката „Скимс“, както и производственият директор Ема Грийд. 

Наградите на Американския съвета на модните дизайнери са определяни като еквивалент на филмовите награди „Оскар“

Катрин Холстийн получи отличието за дамско облекло за бранда "Кейти". Емили Адамс Боуд Ауджла пък беше отличена за мъжко облекло. Наградата за дизайн на аксесоари отиде при Раул Лопес. Призът за най-добър американски изгряващ дизайнер отиде при Елена Велес.

Още от основаването на марката поставихме акцент върху равнопоставеността на различните размери и формите на тялото. Виждам, че много от вас правят същото и това не е просто тенденция, каза Ким Кардашиян при получаването на наградата си.

През миналата година Зендая стана най-младата звезда, удостоявана с награда на Американския съвет на модните дизайнери. Носители на приза са били Бионсе, Лейди Гага, Фарел Уилямс, Риана, Дженифър Лопес. 

На тазгодишната церемония Шер връчи почетна награда на Пати Уилсън. Посмъртно беше почетен дизайнерът Върджил Абло. Наградата получи неговата съпруга Шанън Абло, която каза, че постигнатото от Абло в краткия му 41-годишен живот ще бъде вдъхновение за модата през следващите десетилетия.                     

Брадли Купър, Тревър Ноа, Кристина Ричи бяха сред гостите на събитието. Лени Кравиц получи наградата за модна икона.