/ istock
Кестените са вкусен и популярен вид ядки, които се консумират по целия свят.

Те са богати на хранителни вещества и имат множество полезни свойства за здравето.

Ето и някои от основните ползи от консумацията на кестени:

Богати на антиоксиданти

Кестените са източник на антиоксиданти, които помагат на организма да се бори със свободните радикали и да предпазва клетките от увреждания. Това може да помогне за намаляване на риска от различни заболявания, като например рак и сърдечно-съдови заболявания.

Топ идеи как да се насладим на есента

Богати на витамини и минерали


Кестените съдържат витамини като витамин С, витамин В6 и фолиева киселина, както и минерали като желязо, магнезий и калий. Тези хранителни вещества са от съществено значение за поддържането на здравето на костите, имунната система и нервната система.

istock

Подпомагат доброто функциониране на сърцето

Кестените съдържат мононенаситени мазнини, които са добри за сърцето и кръвоносните съдове. Те могат да помогнат за намаляване на нивата на лошия холестерол и да подобрят общото здравословно състояние на сърцето.

Подпомагат доброто функциониране на черния дроб

Кестените съдържат влакнини, които помагат за поддържането на здравето на черния дроб и улесняват храносмилането. Те могат да помогнат за предотвратяване на запек и други проблеми с черния дроб.

Кои цветове за дрехи ще повдигнат духа ви през есента

Подпомагат контрола на кръвната захар


Кестените имат нисък гликемичен индекс, което означава, че те не предизвикват рязък скок на нивата на кръвната захар след консумация. Това ги прави подходящи за хора с диабет или тези, които искат да поддържат стабилни нива на кръвната захар.

istock

Консумацията на кестени може да бъде отличен начин за подобряване на здравето и благосъстоянието.

Те са вкусни, лесни за консумация и са богати на полезни хранителни вещества. Затова не се колебайте да включите кестените във вашето ежедневно хранене и да се възползвате от техните множество полезни свойства.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня