В астрологията се счита, че Лунните възли имат отношение към кармата и прераждането.
Кармата, която някои наричат и съдба, е закон за причината и следствието. Ние преживяваме резултатите от миналите си действия като събития и хора в настоящия си живот, докато не ги разрешим и не се освободим от миналото.

Това е и причината да не успяваме да се радваме на живота и да се изразяваме творчески, тъй като сме в постоянен процес на изчистване на ситуации и то не само от този живот.
Хороскопът, работейки доказва, че не се раждаме бели листа - идваме на този свят с определени качества и съответно уроци.

Животът не е астрология, но астрологията е живот

Вече не живеем във време, в което разчитаме на собствените си сетива и принципът "око да види ръка да пипне" безкрайно ограничава проявяването на способностите ни и цялостното възприятие на света. Такъв тип възприятие блокира развитието ни и носи страдание или ни лишава от нещо друго.

Юпитер навлиза във Везни за година. Какво ни очаква?

Земята е голямото училище

Тук на Земята, където се раждаме, е едно голямо училище, в което ние трябва да научим определени уроци и докато не го направим, може да повтаряме до безкрай. 
Добре е да разберем в каква посока да се движим, а тя изисква съзнателно отношение и интуиция, тъй като без тях ще ни привлече точно противоположното.

В земен план съществуваме в дуалност

Топло-студено, добро-лошо, два полюса, два пола и т.н. Докато не обединим тези два протовиположни аспекта в себе си, баланс в нас няма да има. Ние ги носим като потенциалност, но обикновено се идентифицираме само с едно от двете- това, което сме развили в по-голяма степен. Докато не изградим в себе си тази цялостност, този баланс на двете противоположности , правим проекция извън нас и започва безкрайно гонене на външното.

Едни от най-удивителните съвпадения в света

Лунните възли

Това са пресечните точки на Лунната орбита с еклиптиката (земната орбита около Слънцето).

Положението на възлите по знак и дом показва откъде идваме, показва качества, които сме развили и сфера на живота, която сме усвоили.

Развивайки новите качества на северния възел и стъпвайки върху вече познатото - южният възел, тъй като те си кореспондират постоянно, човек започва да освобождава кармата