Юпитер ще бъде във Везни от 09 септември в 14:17 часа до 11 октомври 2017 г. В класическата астрология Юпитер винаги е бил смятан за планетата на голямото щастие, богатството, кариерата, парите, славата, почестите, титлите, наградите, известността, популярността.

Планетата Юпитер

Юпитер е най-голямата планета в слънчевата система и се намира в средата и. Пета е по отдалеченост от Слънцето. Скоростта й на въртене е 9,5 часа за денонощие, а разстоянието между Юпитер и Слънцето е 778 милиона километра. Юпитер завършва пълна орбита за 12 години, което означава, че преминава през един зодиакален знак за приблизително около година.

Юпитер в астрологията

В астрологията Юпитер е определян като една от планетите с най-благоприятни качества. Свързва се в вяра, ентусиазъм, добри шансове, късмети, успех, а също така обучение, пътувания и образование. Винаги дава и то не малко в сферата в която попада хороскопа ви.
Силно поставен Юпитер в картата ви дава стремеж към философия и разширяване на съзнанието чрез възприемане на нови гледни точки. Той позволява да имаме идеи, да изграждаме мислите си в концепции.

Животът не е астрология, но астрологията е живот

Свързва се още с лукс, богатства, просперитет.

Архетипът на Юпитер е Зевс, бащата на всички богове и хора.

Оптимизмът е юпитерианско качество. Човек с активен Юпитер в хороскопа си има нагласата да съветва да дава решения. Управител на знаците Стрелец и Риби, Юпитер им дава подобни характеристики.

Когато попадне в хороскопа ви там, където е бил, когато сте се родили, маркира цял нов дванайсетгодишен етап от живота ви. Това се нарича юпитерианско възвръщане и се случва на 12, 24, 36, 48 и т.н. година от живота ви.

Ретрограден Меркурий - какво е добре да правим и какво не

На 9 септември тази година той премина в знака на Везните и ще се движи в него до 11 октомври 2017 г.

Везните са свързани с разума, интелекта, преговорите, дипломацията, изкуството и партньорските отношения и това са сферите, в които Юпитер ще ви даде разширяване, надграждане и обогатяване.

Защо различните зодиакални знаци се разделят с партньорите си

Затова времето е подходящо да се обърнем към тези теми от живота си и там можем да получим много по-добри резултати.

Юпитер ни позволява да се учим на един от най-важните принципи-това да даваме с радост и желание. И ни припомня, че колкото повече дава човек, толкова повече получава.