/ Gulliver/Getty Images
Продължението на двете анимации от 2010 г. и 2014 година по поредицата от книги на Кресида Коуел "Как да си дресираш дракон: Тайнственият остров" продължава да е на първа позиция сред най-гледаните филми у нас, сочат обобщените данни от киносалоните. Анимацията, която завършва историята за викингът-ездач Хълцук, чиято задача е да установи мирно съжителство между викинги и дракони, е гледана от 72 888 зрители и има 735 943 лева приходи за десетте дни на екраните у нас.

Втора позиция е за премиерната анимация от миналия петък - "Lego филмът 2". Разказът, който ни връща отново в Бриксбърг, където познатите герои отново ще спасяват града си, но този път от космически нашественици, е гледан от 8 746 зрители и има 84 289 лева приходи за първите три дни на екраните у нас.

Комедията "Всичко, което не искаш да знаеш за родителите си" е втората премиера от миналия уикенд и е на трета позиция по зрителски интерес. Филмът за родители, които се опитват да прикрият финансовото си състояние от дъщеря си и други приятели и с това предизвикват поредица от комични ситуации, е гледан от 5843 зрители и има 56 565 лева приходи за първите три дни у нас.

На четвърта позиция сред най-гледаните филми е третата премиера от миналия уикенд - "Фаворитката", която освен награда от фестивала във Венеция, вече е с 10 номинации за "Оскар". Случващото се в Англия в началото на 18 в., когато прислужницата Абигейл печели благоразположението на кралица Анна Стюарт, е гледано от вече 3661 зрители и има 35 285 лева приходи.

Пето място е за драмата "Трафикантът" на Клинт Истууд, която е вече 10 дни на екраните у нас. Историята, базирана на действителните действия на възрастен мъж, пренасял наркотик за мексикански наркокартел срещу добро заплащане, е гледана от 13 831 зрители и има 131 257 лева приходи от билетите им.

На шесто място е трилърът "Фатално затишие" с Ан Хатауей, Матю Макконъхи и Джейсън Кларк. Драмата, разиграла се на риболовно корабче, на което бивш съпруг трябва да помогне на съпругата си и да застане срещу новия й съпруг, е гледана от 28 976 зрители и има 263 969 лева приходи за трите седмици у нас.

Вече се подготвя продължение на филма „Аквамен“

Седмо място заема приключенският филм по книгите на DC Comics "Аквамен". Историята на получовека, полуатландец Артър Къри, който се оказва законният престолонаследник на Атлантида, е вече два месеца на екраните у нас и за това време са я гледали 149 531 зрители и има 1 696 176 лева приходи.

На осма позиция е трилърът "Стъкления", обединяващ героите от двата досегашни филма - "Неуязвимият" и "На парчета". Събирането на тримата свръхгерои - Стъкления, Дейвид Дън и Кевин Кръм в психиатрична клиника, както и събитията след това, са гледани от 41 150 зрители и има 398 767 лева приходи за месец на екраните у нас.

„Стъкления“ е №1 в най-слабия Супербоул уикенд на Северна Америка от близо 20 години

Девето място е за сръбския екшън "Южен вятър", в който играят и българските актьори Христо Шопов и Ивайло Захариев. Случващото се на белградска земя, когато автокрадец задига мерцедес, пренасящ наркотик и това пренарежда криминалния контингент в сръбската столица, е гледано вече от 37 721 зрители и има 343 390 лева приходи за петте седмици у нас.

На десето място е анимацията "Ралф разбива интернета". Продължението на филма отпреди седем години, в което момчето с добро сърце Ралф трябва да спаси играта "Сладка треска" на своята приятелка Ванилъпи, но с помощта на интернет, е гледано от 66 748 зрители и има 643 737 лева приходи за месец и половина на екраните у нас.

Извън първите десет е четвъртата премиера от миналия уикенд - българският "Смартфонът беглец". Историята за група тийнейджъри, които с помощта на мобилен телефон се пренасят в миналото, е гледана от 2695 зрители и има 18 141 лева приходи от билетите им за първите три дни у нас.

Петата премиера от миналия уикенд - френската комедия "Чувствам се добре" е гледана от 608 зрители и има 6182 зрители за първите три дни у нас.
БТА