Кадър от „Стъкления“
Кадър от „Стъкления“ / Форум Филм България
Мачът за титлата в Националната футболна лига на САЩ, мразовитите температури на редица места в страната и излизането по кината само на един нов филм - "Мис Бала", задържаха почитателите на киното извън салоните. Резултатът - най-слабият Супербоул уикенд в бокс-офиса на Северна Америка от близо 20 години, съобщават световните агенции.
 
Анализаторите отчитат, че общите приходи от продажбата на билети възлизат на 71 милиона долара - най-ниските постъпления от 2000 г. за уикенд, в който се провежда Супербоул.

Адам Лавин разбуни духовете на Супербоул (СНИМКИ)
 
Челното място в бокс-офиса за трета поредна седмица запазва "Стъкления". Психотрилърът на режисьора М. Найт Шаямалан, преплитащ сюжетите на филмите му "Неуязвимият" и "На парчета", е реализирал 9,5 милиона долара от продажбата на билети през уикенда.
Втората позиция също остава непроменена и се заема от драмата с елементи на комедия "Недосегаемите" на режисьора Нийл Бъргър с участието на Кевин Харт, Брайън Кранстън и Никол Кидман. Приходите от филма възлизат на 8,9 милиона долара.
 
Единственото ново предложение - филмът "Мис Бала" с Джина Родригес в главната роля, се класира на трето място с постъпления в размер на 6,7 милиона долара.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Strong. Courageous. Confident. 💪 #MissBala in theaters everywhere now!

A post shared by Miss Bala (@missbalamovie) on

Челната петица в бокс-офиса на Северна Америка се допълва от супергеройската продукция "Аквамен" и анимацията "Спайдърмен: В Спайди-вселената". Приходите от продажбата на билети за двата филма през уикенда в киносалоните на САЩ и Канада възлизат съответно на 4,8 милиона долара и 4,4 милиона долара, посочва БТА.

Топ 10 допълват „Зелената книга“ (4,3 милиона долара), „Момчето, което можеше да бъде крал“ (4,2 милиона долара), „Пътят към дома“ (3,5 милиона долара), „Escape Room: Играй или умри“ (2,9 милиона долара) и „They Shall Not Grow Old“ (2,4 милиона долара).

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук