Матю Макконъхи и Ан Хатауей си партнират във „Фатално затишие“
Матю Макконъхи и Ан Хатауей си партнират във „Фатално затишие“ / Gulliver/Getty Images
Трилърът "Фатално затишие" с Ан Хатауей, Матю Макконъхи и Джейсън Кларк в главните роли привлече най-много зрители в киносалоните у нас, сочат обобщените данни за миналия уикенд.
 
Историята на капитан на риболовен кораб, който поема ангажимент да помогне на жена да се отърве от съпруга си, е гледана от 9458 зрители и има 91 990 лева приходи за първите три дни у нас.
На втора позиция е психотрилърът "Стъкления" на М. Найт Шамалан с участието на Брус Уилис, Самюел Л. Джаксън и Джеймс Макавой. Обединяващият героите от "Неуязвимият" и от "На парчета" трети филм, е гледан вече от 28 436 зрители и има 281 192 лева приходи за десетте дни у нас.

„Стъкления“ завладя САЩ и Канада (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
Трети по ред сред най-гледаните филми е "Аквамен", създаден по комиксите на DC Comics (Ди Си Комикс). За петте седмици на екраните у нас филмът е гледан от вече 140 799 зрители и има 1 596 544 лева приходи от билетите им.

Аквамен е най-касовият филм на Ди Си комикс
Кадър от „Аквамен“ Alexandra Films

На четвърто място е анимационният "Ралф разбива интернета". Продължението на първият филм от 2012 година, в което Ралф този път влиза в глобалната мрежа, за да намери начин да спаси играта "Сладка треска" и приятелката си Ванилъпи е гледано от 57 180 зрители и има 553 478 лева приходи за месец у нас.
Пето място е за сръбския екшън "Южен вятър". Историята на една пратка наркотици, укрити в "Мерцедес", която изчезва по време на превоза и заради това настъпва напрежение в целия криминален свят на Белград, е гледана от 26 910 зрители и има 245 836 лева приходи за трите седмици у нас.

Южен вятър
Кадър от „Южен вятър“ NOVA

Шеста позиция е за екшън-трилъра "Escape Room: Играй или умри". Разказът за преживяванията на шестима непознати, избрали да участват в състезанието по разкриването на начините за излизане от "стая за бягство" е вече трета седмица по екраните у нас и за това време е гледан от 31 622 зрители и има 293 913 лева приходи.
 
На седмо място в топ 10 е втората премиера от миналия уикенд - "Кралицата на Шотландия", който вече е с две номинации за Оскар - за грим и за сценография.

Мери срещу Елизабет: Жестоката борба за надмощие между две кралици (СНИМКИ)

Опитът на Мария Стюарт да отстрани Елизабет Първа от престола на крал на Англия и събитията след това, са гледани от 2545 зрители и има 25 946 лева приходи за първите три дни у нас.
На осма позиция е "Бохемска рапсодия", който е с вече две статуетки Златен глобус, пет номинации за Оскар и седем номинации за наградите на "Британската академия".

Големите победители на наградите Златен глобус
 
Филмът за времето между влизането на Фреди Меркюри в "Куин" и участието на легендарната група в концерта на "Уембли" в Лондон през 1985 година е гледан от 165 606 зрители и има 1 548 377 лева приходи за трите месеца на екраните у нас.

Кадър от Бохемска рапсодия
Кадър от „Бохемска рапсодия“ Alexandra Films

Девети е анимационният "Астерикс: Тайната на вълшебната отвара". Френската история по комиксите на Рене Госини и Албер Юдзеро за издирването на заместник на Гетафикс, който да продължи забъркването на вълшебната отвара, правеща галите непобедими срещу римляните, е гледана от 51 488 зрители и има 446 505 лева приходи за месец и половина на екраните.
 
На десето място е романтичната драма "Втори шанс". Случващото след подправянето на автобиография на помощник-управител в супермаркет, която поема разработването на нова серия природосъобразни козметични продукти в голяма компания, е гледано от 43 020 зрители и има 400 942 лева от билетите им за двата месеца у нас.

Дженифър Лопес и Ванеса Хъджинс в кадър от Втори шанс
Дженифър Лопес и Ванеса Хъджинс в кадър от „Втори шанс“ Lenta

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА