В новата биографична продукция на Universal „Кралицата на Шотландия“ ще видим един величествен разказ, базиран на реални исторически събития.
 
Филмът е вдъхновен както от непримиримите характери на двете главни героини – съперници в любовта и властта, така и от духа на миналото, покварен от гръмки лъжливи обещания и алчност.

В основата на историческата драма е бурният живот на Мери Стюарт, която само на 16 години става кралица на Франция.

Кадър от Кралицата на Шотландия
Форум Филм България

Вярна на непоклатимите си принципи, тя отказва да се омъжи повторно и се връща в родната Шотландия, за да поеме трона, който ѝ принадлежи по право. Мери обаче предявява претенции и към английската корона и така започва трагичната развръзка в живота ѝ.
 
Шотландия и Англия са управлявани от властната Елизабет Първа, която от този момент нататък се превръща в най-жестоката съперница на Мери.

Кадър от Кралицата на Шотландия
Форум Филм България

Поставени в неравностойни условия, подкрепяни фалшиво от най-близките си поданици, превърнали се в обект на заговори и безмилостни кроежи, които да осуетят плановете им за господство, Мери и Елизабет променят хода на историята.

Кадър от Кралицата на Шотландия
Форум Филм България

В ролите на Мери Стюарт и Елизабет Първа ще видим номинираните за Оскар актриси Сирша Ронан и Марго Роби. Режисьор на филма е Джоси Рурк, а сценарият е дело на Бо Уилимон.
 
Кралицата на Шотландия“ излиза на голя екран на 25 януари 2019 година.

"Кралицата на Шотландия"
В ролите на Елизабет Първа и Мери Стюарт ще видим Сирша Ронан и Марго Роби Форум Филм България

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук