Майсторът на свръхестествените истории М. Найт Шамалан се завръща с изцяло новия, провокативен и завладяващ трилър „Стъкления“, обединяващ сюжетните линии и бележещ кулминацията на два от най-забележителните му и най-успешни оригинални филма – „Неуязвимият“ (2000) и „На парчета“ (2016).

Кадър от Стъкления
Кадър от „Стъкления“ Форум Филм България

Следвайки финалните събития от „На парчета“, историята в „Стъкления“ проследява Дейвид Дън, който е по петите на свръхчовешкото проявление на Кевин Уендъл Кръмб - Звяра. След поредица от ескалиращи сблъсъци между двамата, сенчестото присъствие на познатия под псевдонима си „СтъкленияИлайджа Прайс започва да изплува като оркестратор, който знае тайни, критични и за двамата мъже и няма да се поколебае да ги използва.

Кадър от Стъкления
Кадър от „Стъкления“ Форум Филм България

В ролите на Дейвид Дън и Илайджа Прайс от „Неуязвимият“ отново са Брус Уилис и Самюъл Л. Джаксън, а от „На парчета“ се присъединяват Джеймс Макавой като Кевин Уендъл Кръмб и множеството самоличности, които живеят в него, и Аня Тейлър-Джой като единствената пленничка, оцеляла от срещата със Звяра. 

Кадър от Стъкления
Кадър от „Стъкления“ Форум Филм България

Към звездния актьорски състав се включват и носителката на Златен глобус Сара Полсън („Американска криминална история: Народът срещу О Джей Симпсън“), а Спенсър Трийт Кларк и Шарлийн Уудард отново се завръщат към ролите си на сина на Дън и майката на Прайс.
 
Стъкления" идва в кината и IMAX на 18 януари.

Кадър от Стъкления
Майсторът на свръхестествените истории М. Найт Шамалан се завръща с трилъра „Стъкления“ Форум Филм България

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук