Италианските железници ще въвеждат „тихи“ вагони
Италианските железници ще въвеждат „тихи“ вагони / netinfo
„Ще спите ли или ще телефонирате?“ Много вероятно този въпрос ще бъде задаван в бъдеще на пътниците, които се качват на италианските влакове.

Министърът на транспорта Алесандро Бианки каза, че се обмисля въвеждането на „тихи“ вагони, в които ще бъде забранено ползването на мобилни телефони. Националните железници започнаха проучване сред клиентите си, от чиито резултат трябва да стане ясно, дали подобно нововъведение ще окаже положителни ефекти над тях.

В момента във влаковете на Апенините пътниците биват подканвани да използват „правилно“ мобилните си телефони или с други думи: да говорят с умерен тон и да намалят силата на звъна. Както често се случва обаче в Италия, онова, което не е забранено, е позволено, така че никой дори и не помисля да се съобразява със спътниците си.

За онези, които биха искали да подремнат във влака, това начинание сега е почти неосъществимо. Най-упоритите любители на съня обикновено се обръщат към началника на влака. Той след това изисква от шумните пътници да снижат тона на гласа си, когато говорят по телефона. Резултатите обаче не са кой-знае колко задоволителни. /БГНЕС/