Италианска книга класифицира мъжете като къщи
Италианска книга класифицира мъжете като къщи / снимкa: Sofia Photo Agency

За да открие подходящия за нея мъж, всяка жена трябва да приложи към него същите критерии, които прилага при търсенето на къща или апартамент. Така съветва новопубликуваната в Италия книга „Libero subito" (Свободен веднага). Авторката й – 37 -годишната журналистка Марчела Волпе, споделя личния си опит, благодарение на който е открила мъжа на живота си именно по този начин.

„Една жена трябва да си даде сметка дали е уморена да живее под наем и желае да се нанесе в дома на своя любим”, казва Марчела Волпе, цитирана от ProntoSofia и разделя мъжете на няколко типа:

Първият тип мъж е от рода голяма селска къща: „Това е див тип. Той е очарователен, но и труден за опитомяване. Завладява те веднага, подобно на голямата селска къща сред природата. Ако обаче се опиташ да я реструктурираш и да поставиш климатик и хидромасаж, рискуваш да повредиш цялата й водопроводна система. В крайна сметка, след завършването на работата по реструктурирането, се оказва, че си изхабила страшно много средства”.

Вторият тип мъж е от типалофт“: „Това е най-разпространеният тип в Милано. Изключително софистикиран, изискан, екзибиционист. Той съчетава в облеклото си само „минималистки“ детайли – например черни дънки и черна тениска, притежава супераксесоари последно поколение”.

Третият тип мъж е от рода старо историческо жилище: „Той е неустоим, защото умее да създава атмосфера – като се започне от приглушеното осветление и се стигне до подходящата музика. Способен е да те ухажва цял живот. Началната му цена е изключително висока, а освен това е необходима и солидна сума за поддръжка и за т.нар. портиерски средства”.

Четвъртият тип мъж е от рода лятна вила: „Това е нещо като любовникът във вашия живот. Вие сте омъжена и той е женен и знаеш, че никога няма да остави жена си. Но в неговия живот винаги има едно местенце за теб - това са пътешествията, ваканциите, романтичните уикенди, които си прекарвате заедно. След тях обаче всеки се връща към своето ежедневие. Този тип мъж може да ти бъде любовник и цял живот.“

Петият тип мъж е по подобие на двустайното жилище: „То е лесно за поддържане, но стига максимум за двама души. Мъжът двустаен апартамент е класическият и непоправим ерген. С него не можеш да стигнеш кой знае колко далеч в изграждането на общи проекти”.

Прочетете пълната статия в Zar.bg