a
a / iStock/ Getty images/ Freepik
От вкъщи по-хубаво няма. Който се е отдалечавал от дома си поне за няколко дни със сигурност е изричал тези думи, но даваме ли си сметка защо всъщност ни е толкова приятно да се прибираме вкъщи?
 
Вероятно защото там е уютно, там са близките ни и защото нямаме търпение да се хванем и да чистим, чистим, чистим, докато всичко блесне, а ние седнем изтощени да се любуваме на резултата от тази дейност! Звучи смешно, но е истина – хората понякога залитаме в крайности що се отнася до чистотата у дома. Търкане на повърхностите до блясък, ползване на всякакви препарати само и само да сме сигурни, че нито една гадна бактерия или микроб няма да оцелее, и всякакви други трикове за постигане на идеалната чистота, това е ако не всекидневие, то със сигурност сценарий, разиграващ се всяка седмица, във всеки дом.
 
Употребата на силни препарати обаче, при това – редовно, е не само излишно, но и вредно. При дългосрочна употреба химикалите в тях могат да доведат до здравословни проблеми – алергии, кожни изменения, дори увреждане на щитовидната жлеза, да не говорим, че миризмата им е агресивна, а изпаренията им са вредни при вдишване. А за ефекта им върху околната среда дори няма да отваряме дума.
 
Ако сега отворите шкафа с препарати вкъщи, ще установите, че имате поне пет различни флакона, за различни помещения и повърхности. Човек би си казал – а как са чистили навремето, когато не е имало препарат за това и препарат за онова? Сигурно все някак са се оправяли и няма нужда сега да разсъждаваме по въпроса, защото по-важното е, че и в днешно и модерно време е възможно идеалната чистота вкъщи да бъде постигната просто с вода. Да, с вода!
 
Добрата стара гореща вода, използвана под формата на пара, е изключително мощен и ефективен начин за почистване на всякакви повърхности, а когато чистенето се извършва от парочистачките на Kärcher, то вече е не просто някаква си домакинска дейност, а истинско удоволствие.

Много от нас не си дават сметка, че най-доброто средство срещу бактерии понякога е и най-простото - горещата водна пара. Парочистачките на  Kärcher са истински воини срещу бактериите и в полза на чистотата, защото идват със силна струя, висока температура на парата, мощни дюзи и силно нагрети кърпи за почистване. Научни изследвания доказват, че това постига отстраняване на 99,99 %* от всички обичайни за домакинството бактерии по твърдите повърхности, смесителите, плочките, огледалата и всяко друго кътче от дома, за което се сетите.

Най-ценното на този уред е фактът, че сдобивайки се с него, се сбогувате с десетки препарати за всеки отделен компонент от дома ви. Това спестява не само пари, но и потенциални рискове за здравето ви и околната среда. Чистият под вече няма да е въпрос на това колко препарат сте разтворили в кофата с вода – с парочистачките Kärcher просто знаете, че твърдите подови повърхности като каменни настилки, плочки, PVC, ламинат или запечатан паркет, са надеждно изчистени без никакви остатъци от вредни химикали по тях. И не само това – парочистачката е много по-хигиеничен метод за почистване от мопа, а със специалната си приставка за килими, можете да освежите и килима, или мокета.

a
Kärcher
 
Парочистачките са мултифункционални и могат да бъдат употребявани буквално във всяко помещение, като единствено трябва да бъде сменен накрайникът. Плочките в банята най-накрая ще бъдат блестящи, котлоните – чисти, прозорците ще греят, подът е брилянтно изчистен, килимът е освежен, батериите на мивката и огледалата са блестящи, а с някои от моделите дори можете да гладите!
 
Споменахме ли фурната и аспиратора - онова нещо, което винаги е мазно и мръсно и се чудите как да го върнете в нормален вид? С парочистачката този въпрос вече не стои на дневен ред и аспираторът винаги ще е като нов.
 
И всичко това постигнато само с гореща, силна пара – възможно най-хигиеничното и безопасно средство за поддържане на чистота, особено ценно за домове, в които има бебета и малки деца и/или хора с алергии.
 
А ако искате нещо наистина съвършено – погледнете какво предлага моделът Kärcher SC 4 EasyFix. Високият клас на този модел си личи по много неща, като започнем от удобството при употреба – резервоарът се сваля и се пълни директно на мивката, дори без да изключвате уреда. Това прави чистенето много по-лесно и най-важното – без губене на време.

Този модел влиза в режим на работа само за 4 минути –докато го включите и се ориентирате с кое ще започнете, то е дошло време да започвате, защото водата се е превърнала в гореща пара. Парочистачката може да бъде безмилостно използвана върху всички видове твърди повърхности – плотове, теракот, фаянс, мозайка, прозорци, огледала, батерии на мивките и душовете. Аксесоарите пък ще почистят и какви ли не други елементи в дома ви – аспиратор, прозорци, котлони, плочки, дори и фугите.
 
EasyFix комплектът идва с гъвкава връзка на дюзата за пода и удобно фиксиране на подложката. Това прави по-лесно достъпването на всякакви скришни местенца и гарантира, че парата е имала пълен обхват със земята. Вие пък, за сметка на това, няма да имате никакъв допир до замърсената кърпа, защото можете да я свалите с крак.
 
Интензивността на парата може да бъде регулирана спрямо различните повърхности и, да, можете да бъдете сигурни, че децата вкъщи са в безопасност – системата за заключване на пистолета за пара гарантира тяхната сигурност.
 
А накрая, когато си свърши перфектно работата, парочистачката Kärcher SC 4 EasyFix неангажиращо прибира кабела си в специалното интегрирано място за кабели (e, вие ще трябва да натиснете копчето), съхранява комфортно аксесоарите си, така че да не заемат място, и застава послушно в паркинг позиция. Единственият минус на тази парочистачка е, че не говори и не разбира като ѝ говорите – ако правеше и това, то със сигурност щеше вече да се е превърнала в най-добрия ни приятел.