/ iStock/Getty Images
Японският милиардер и плейбой Юсаку Маезава обяви конкурс за момичета, които биха искали да го придружат на пътешествие до Луната, а междувременно и да се оженят за него. Маезава публикува ексцентричната обява в своя акаунт в Twitter, пише РИА Новости.

Бизнесменът определя проекта си в търсене на жена „сватовство за сериозна връзка“, като в поста си обяснява още, че дългогодишната му мечта е да пътува в Космоса.

Как черната Луна влияе върху всеки знак от зодиака? (ВИДЕО)

„На това специално място - Луната, трябва да се отиде със специален човек. Чрез този проект искам да намеря и партньор в живота. Обявява се конкурс за момичета, които биха искали да извършват дейности с Маезава в полза на хората и обществото", се казва в съобщение на компанията на милиардера.

НАСА набира идеи за следващия лунен модул

Дамите, които кандидатстват в конкурса, трябва да бъдат необвързани и неженени, на възраст над 20 години, да бъдат позитивно настроени и весели. Освен това те трябва да са готови сериозно да започнат подготовката за полета. Трябва да имат положителни нагласи в живота си, трябва да могат да изразяват мнението си пред Маезава свободно, и да обмислят как в света може да настане мир. Конкурсът ще продължи до 17 януари.

Ярката Луна ''изпрати'' огнеборци на горски пожар

През 2018 г. Маезава обяви, че може да вземе тогавашната си любима Горики Аяме - японски модел и актриса, със себе си да пее на Луната. В началото на декември миналата година в интервю за един от японските телевизионни канали той заяви, че с момичето са се разделили и няма да ходят на Луната. Като основна причина за раздялата милиардерът изтъква, че 27-годишната Горики не е вложила всичките си сили в обучение и подготовка за полета, а е искала да се съсредоточи повече върху актьорската си кариера. 44-годишният милиардер добавя, че по едно време е искал да й предложи брак, но поради различните им нагласи относно пътуването до Луната, пътищата им се разминали.
БГНЕС