/ iStock/Getty Images
Докато европейските правителства блокират своите държави, за да ограничат разпространението на коронавируса, гражданите намират утеха в хумора, за да се справят с тревогата и скуката от „арестите“ в собствените си домове. АФП събра най-духовитите находки в социалните мрежи.

На БГ територия: Ракията – убиец на коронавирус (и други популярни шеги)

Някои споделиха вдъхновяващи мисли, като тези, че Уилям Шекспир вероятно е прекарал голяма част от времето си под карантина, за да успее да напише толкова известните си пиеси. Други намираха вдъхновение в карантината, за да изпълнят своите възвишени планове.
 

"Ден 4, 8:00 ч. сутринта: Ще използвам времето в изолация, за да правя неща, които винаги съм искал да направя! Може би да науча френски? Или да прочета всички пиеси на Шекспир? Възможностите са безкрайни!", написа ирландският потребител на Туитър @ Michael1979 в своя „карантинен дневник“.

"21:00: лягане. Уморен след изтощителния ден с пробване на различни шапки", написа той по-късно.
 

Знаменитости също се присъединиха към инициативата „да пребориш паниката с хумор“, като играчът на Ливърпул Джеймс Милнър се наименува „Мистър Скучния“ и публикува множество свои техники за справяне със скуката. 34-годишният бивш халф на националите на Англия публикува снимки как сортира пакетчетата си с чай едно по едно като отговор на бляскавото видео на съотборника му Алекс Окслейд-Чембърлейн, който танцува с приятелката си поп звездата Пери Едуардс на стълбите им.
 
Кризата с коронавируса - видяна от Нострадамус, Ванга и гадателката на Берлускони (ВИДЕО)

Руските футболни фенове се справиха с унинието по свой начин. Привържениците на Зенит Санкт Петербург вдигнаха огромен банер с надпис "всички сме заразени от футбола и ще умрем за Зенит". Съгражданите им се пошегуваха за сметка на руското правителство, като написаха, че "при преминаване на границите на Русия всеки коронавирус се превръща в сезонен грип".
 

Някои спекулират, че заключените по неволя двойки могат да намерят подходящи начини да поддържат форма.

„Прогноза: След 9 месеца ще има значителен бейби-бум“, шегува се потребител в Туитър.

Много потребители туитваха шеговити снимки на децата си, затворени в клетки или с белезници, за да бъдат оставени да работят необезпокоявани.

Но дори и потребители без деца се оказа, че изпитват проблеми с приспособяването към работата от вкъщи, като самодисциплината е често срещан проблем.
 

"ДЕН 1: „Прясно“ изпрана риза, чисти дънки. ДЕН 2: Суичър, вчерашно бельо. ДЕН 3: Сериозни размисли за стойността на душа и бръсненето. ДЕН 4: Първи два конферентни разговора от леглото",шегува се потребителят @ SievertMike.
БГНЕС